سکوهای تامین مالی جمعی یا «کرادفاندینگ» یکی از روشهای نوین، سریع و قابل اعتماد برای جذب سرمایه موردنیاز به منظور توسعه یک کسب و کار هستند و نوع فعالیت آنها با صندوقهای جسورانه یا سرمایهگذاری مستقیم و انفرادی در استارتآپها کاملا متفاوت است و به دلیل تضمین اصل سرمایه میتواند برای سرمایهگذاران ریسکگریز نیز گزینه قابلبررسی باشد.
در این روش مثلث سرمایهگذار، سرمایهپذیرو و پلتفرم با همکاری یکدیگر کمک میکنند که نقدینگی موردنیاز یک کسب و کار با برنامه مشخص به سرعت تامین و اجرایی شده و در یک بازی برد-برد هر سه ضلع مثلث منتفع شوند.
مزیت کرادفاندینگها نسبت به روشهای سنتی تامین مالی بهخصوص از سیستم بانکی، سرعت فوقالعاده بالا آنها و اشراف اطلاعاتی سرمایهگذار بر مسیر سرمایه خود است.
از ویژگیهای دیگر کرادفاندینگها میتوان به نظارت نهادهای مالی زیرنظر بورس و فرابورس امکان سرمایهگذاری با حداقل مبلغ ۵۰۰ هزار تومان اشاره کرد که این موضوع میتواند بازدهی جذابی برای سرمایهگذاران خرد و کلان داشته باشد؛ انتظار میرود با گسترش دانش سرمایهگذاری درجامعه و شناخت بیشتر این صنعت نوپا و مزایای فوق العاده آن برای سرمایهگذاران مختلف، شاهد رشد قابلتوجه این روش سالم، جدید و سریع برای جذب سرمایه با نرخهای رقابتی بر یک بستر امن برای سرمایهپذیران باشیم.
کرادفاندینگ محدود به یک مدل نیست و حوزههای مختلفی برای آن تعریف شده است به نحوی که در این رابطه میتوان به تامین مالی مبتنیبر اهدا، پاداش، سهام و وام اشاره کرد که مدل آخر موردنظر ما بوده و در ایران هم رواج یافته، دامنه فعالیت این ابزار تامین مالی در حوزه استارتآپها، کسبوکارهای کوچک و متوسط ازجمله قطعهسازان خودرو و ..،. است، همچنین در این حوزه پذیرش طرحها با بررسی دقیق و فنی توسط پلتفرمها صورت میگیرد، این موضوع ضمن فراهمسازی تاییدیههای مورد نیاز سرمایهگذار، گزارشات رسمی دوره ای پروژه را نیز در اختیار شخص میگذارد.
سرمایهگذاران هنگام سرمایهگذاری در هر یک از اوراق منتشرشده به واسطه کرادفاندینگها باید دقت و مطالعه لازم را داشته باشند تا با دید وسیع بتوانند در طرحهایی با پتانسیل سرمایهگذاری کنند، همچنین هر فرد حقیقی یا حقوقی نمیتواند بیشتراز ۵درصد در یک کرادفاند سرمایهگذاری کند.